Ring til til os

Rumvarmeanlæg

Langt de fleste solvarmeanlæg i Danmark fungerer udelukkende til opvarmning af husstandens brugsvand. Men har du minimum 9 til 18 kvadratmeters plads til solceller, så er det også muligt at udnytte solens varme i et rumvarmeanlæg. På den måde kan du få miljøvenlig opvarmning af både dit brugsvand og dine stuer.

Foruden god plads til solcellerne kræver et rumvarmeanlæg en varmtvandsbeholder på omkring 300 liter. Men så kan du også se dit totale energiforbrug til opvarmning af vand og bolig falde med en tredjedel.

Interesseret? Så kom i gang med projektet med det samme og bestil dit rumvarmeanlæg hos os i dag.

Skift fra oliefyr til rumvarmeanlæg

Har du eksempelvis olie-, gas- eller træfyr kan du med fordel lade solen trække en endnu større del af opvarmningen og levere et solidt bidrag til hjemmets opvarmning.

Det gælder især i foråret og efteråret, hvor du gerne vil have noget rumvarme uden at skulle holde fyret tændt. Med et rumvarmeanlæg fra Øllegaard Naturvarme kan du således forlænge perioden, hvor du undgår tomgangstabet fra fyret. Et rumvarmeanlæg gør det normalt muligt at spare op til 30 procent af udgiften til varme – især hvis du har et behov for at få varmet op hen over sommerhalvåret.

Rumvarmeanlæg og gulvvarme

Solvarme kombineres meget fint med gulvvarme, da gulvet virker som en form for varmelager. Ved nybyggeri eller renovering af huse kan man komme op på hele 50 procents dækning med vores specielle sandlagerløsning. Vil du vide mere om denne løsning, så er du mere end velkommen til at kontakte os.

Hvordan virker et rumvarmeanlæg?

Først opvarmes brugsvandet af dine solfangere. Anlæggets styring holder hele tiden øje med, om det er bedre at aflevere varme til rumvarmekredsen. Dette reguleres automatisk af en såkaldt 3-vejsventil, som skifter mellem beholder og varmeveksler.

Brugsvandet i dit rumvarmeanlæg skal helst være over 55°C, mens det er muligt at udnytte f.eks. 35°C varmt vand til rumvarmen i lange perioder. Ved gulvvarme kan man udnytte endnu lavere temperaturer.

Derfor er det vigtigt, at styringen kan holde disse temperaturniveauer fra hinanden og udnytte dem bedst muligt. Det sørger en intelligent mikroprocessor for i styringen af rumvarmeanlægget.

Når solvarmen begynder at dække rumvarmebehovet, kan du stille den eksisterende shunt ved fyret, hvilket dirigerer centralvarmevandet uden om fyret. Derved bliver varmespildet fra dit rumvarmeanlæg endnu mindre.

Du åbner ganske enkelt for varmen, dér hvor den er vigtigst, såsom ved badeværelsesgulvet. Så lukker du også af til topspiralen i solvarmebeholderen, der eftervarmes af el-patronen, når fyret er slukket.

Vil du vide mere om rumvarmeanlæg?

Vi sidder klar ved telefonerne fra klokken 8.00 til 15.00 og tager imod spørgsmål og bestillinger vedrørende rumvarmeanlæg.

Telefon: 3887 1989